Algemene voorwaarden

Welkom bij Little Luck Fotografie. Wat leuk dat jullie een fotoreportage hebben geboekt. Wij zullen samen een mooie herinnering creëren die van grote waarde zullen zijn voor nu en later. Om voor een goed verloop te zorgen en misverstanden te voorkomen, zal ik even wat dingen toelichten. Minder leuk, maar helaas toch noodzakelijk… de algemene voorwaarden:

-boek alleen een sessie als je serieus geïnteresseerd bent! Het zou jammer zijn als ik een plekje

voor jullie vast hou, jullie niet komen en daarmee iemand anders zijn plekje hebben afgenomen.

-de studio is gelegen op de eerste etage van ons huis. Omdat de ruimte niet heel groot is, is het niet toegestaan om bij een zwanger of newbornshoot met meer dan 3 volwassenen te komen. Mocht je met meer personen komen, kunnen deze ivm de privacy van ons gezin en de privacy van gegevens van klanten niet in een andere ruimte wachten tot we klaar zijn.

-als je niet kunt door ziekte, kunnen we proberen de sessie te verplaatsen. Dit is in principe kosteloos, tenzij er al kosten gemaakt zijn voor bijvoorbeeld een cakesmash taart.

-Annuleren van de sessie kan tot 1 week voor de afgesproken datum kosteloos. Bij annuleren binnen 1 week voor de sessie worden 50% van de sessie kosten doorberekend. Binnen 48 uur 100% facturering.

-Probeer op tijd te komen voor uw afspraak. Te laat komen kan van de eigen tijd af gaan en bij 30 min of langer te laat komen wordt de sessie geannuleerd en wordt 100% in rekening gebracht.

-Facturen kunnen ter plekke contant of via factuur voldaan worden binnen 7 dagen.

-Na 7 dagen ontvangt u een herinnering, na 14 dagen wordt er rente berekend en een incassobureau   ingeschakeld. De kosten voor de incasso komen voor rekening van de wanbetaler.

-Alle prijzen zijn incl btw maar excl reiskosten. Nabestellingen zijn in overleg mogelijk.

-Foto’s worden geleverd binnen 20 dagen na betaling. Fotoproducten binnen 6 weken.

(uitegezonderd bruiloften en andere grote evenementen, levertijd hiervan is 6 weken)

-Het is niet toegestaan om zonder overleg foto’s te gebruiken voor andere/commerciële doeleinden zoals insturen voor tijdschriften/tv programma’s ed.

-Als fotograaf heb ik een eigen stijl, uiteraard kun je zelf wat wensen aangeven mits deze passen in mijn stijl en werkwijze. Er worden nooit onbewerkte bestanden geleverd. Zelf nabewerken is verboden!

-Bij een buiten shoot zullen we kijken naar de weersomstandigheden. Mochten we beslissen dat het niet haalbaar is, wordt de sessie kosteloos verzet. De fotograaf heeft het eindbesluit hierin.

-Een fotosessie is een uniek product dat voor u is samengesteld. Er zal ook geen terugbetaling plaatsvinden mocht de sessie niet perfect verlopen. U kunt wel kosteloos terug komen als uw kindje zijn/haar dag niet heeft. Bij cakesmashes zal de taart berekend worden.

-Cadeaubonnen zijn er voor alle bedragen. Bonnen zijn 1 jaar geldig en zijn niet naam gebonden.

-Ondanks alle veiligheidsmaatregelen en ervaring is het niet geheel te voorkomen dat er schade ontstaat aan meteriaal of personen. U bent hiervoor zelf aansprakelijk!

-Bij het boeken van een sessie zou ik graag jullie gegevens zoals telefoonnummer ontvangen zodat ik jullie in geval van ziekte of overmacht vanaf mijn kant, zou kunnen bereiken.

Bij het boeken van een sessie gaat u automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Mogen hierover vragen zijn, kun u deze altijd even stellen via info@littleluckfotografie.nl

Liefs, Lisanne

Little Luck Fotografie – Valkenkamp 248 Maarssen – info@littleluckfotografie.nlwww.littleluckfotografie.nl

Algemeen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van Little Luck fotografie. Bij het afnemen van producten en diensten gaat u automatisch (stilzwijgend) akkoord met deze voorwaarden. Heeft u tegen deze voorwaarden bezwaar, dan kunt u dat enkel schriftelijk en voorafgaand aan de reportage kenbaar maken. Deze algemene voorwaarden kunnen op ieder gewenst moment door Little Luck fotografie worden aangepast.

Fotoreportages
U kiest voor een bepaalde fotograaf omdat de stijl van deze fotograaf u aanspreekt, Little Luck fotografie is vrij haar kennis en inzicht in de fotoreportage toe te passen. U kunt voorkeur voor kleur ed aangeven. Het is verboden zelf foto’s te bewerken. Hierbij tast je de stijl van de fotograaf aan.

Uit iedere fotoreportage wordt een selectie van de foto’s gemaakt. Little Luck fotografie zal een selectie maken van de naar haar inzicht beste foto’s, zodat de stijl van de fotografe vastligt in de fotoreportage. Little Luck fotografie is vrij om naar eigen inzicht te beoordelen welke foto’s wel en welke foto’s niet geschikt zijn om aan u te tonen. U kunt geen beroep doen op foto’s die volgens Little Luck Fotografie niet geschikt zijn om te tonen. Er worden dan ook nooit onbewerkte beelden getoond.

Boekingen
Boeken kan via het formulier op de site, per e-mail of social media

Eventuele reiskosten zijn niet bij de prijs van een fotoreportage inbegrepen en dienen nog apart te worden voldaan. Indien er een vergunning nodig is om te parkeren tijdens de bruiloft, dan zal er een vergunning worden geregeld voor de fotograaf. Op deze manier wordt voorkomen dat de fotograaf de auto eerst op grote afstand moet parkeren en hierop moet worden gewacht. Bij tussentijdse verplaatsingen is de fotograaf niet verantwoordelijk voor onverwachte vertragingen, of planfouten waardoor zij fotomomenten mist. 

Bij bruiloften verwachten wij dat er rekening gehouden wordt met een drankje en (simpel) hapje voor de fotograaf. Voor bruiloften wordt een aanbetaling van 25% gevraagd om de datum vrij te houden.

Offertes zijn geheel vrijblijvend tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. 

Het boeken van een bruidsreportage is niet verblijvend. Indien een reservering door de klant wordt geannuleerd, wordt de aanbetaling niet terugbetaald. In het geval dat Little Luck Fotografie niet in staat is om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk uit te voeren door overmacht, heeft u recht op teruggave van (het reeds betaalde deel van) de aanbetaling.

Het weer is een onstabiele factor. Bij bewolking en zonneschijn kunnen foto’s gemaakt worden. Echter bij veel regen niet. Little Luck Fotografie mag ter aller tijden beslissen te verzetten om schade aan apparatuur te voorkomen.

-Uw fotoreportage en uw foto’s zijn voor u persoonlijk gemaakt, daarom is teruggave van geld helaas in geen enkel geval mogelijk. Bij het niet kunnen leveren van newborn foto’s door een onrustige baby, mag u kosteloos terug komen totdat de fotograaf over genoeg beeld beschikt. Kinderen zijn onvoorspelbaar tijdens fotosessies. We zullen uiteraard ons uiterste best doen tot een goed en vrolijk resultaat te komen, maar hier kunnen geen garanties op worden geboden.

-Bij het boeken van uw fotosessie spreken wij een datum en tijd af. Uiteraard kan het door overmacht een keer voorkomen dat u iets vertraagd bent. Het zou prettig zijn als u dit kenbaar maakt aan de fotograaf. Door onze strakke planning gaat de te laat gekomen tijd van de gereserveerde tijd af en kan dit dus ook van invloed zijn op de hoeveelheid te leveren foto’s. Bij te laat komen vervalt dus het recht op minimaal 10 goede foto’s.

Betalingen & levertijd
Door een bestelling te plaatsen geeft u te kennen, dat u met deze betalingsvoorwaarden akkoord gaat. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen in overleg met beide partijen.

Na de shoot dient het bedrag binnen 14 dagen te worden voldaan. Dit kan contant in de studio of per bankoverschrijving.

De betalingstermijn van uw factuur is 14 dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien u het verschuldigde bedrag niet of niet volledig voldaan heeft binnen de betalingstermijn, wordt het openstaande bedrag verhoogd met € 7,- administratiekosten plus de geldende wettelijke rente. Is het bedrag 30 dagen na factuurdatum nog niet volledig voldaan, dan zijn wij genoodzaakt u in gebreke te stellen en de vordering uit handen te geven aan een incassobureau. Alle bijkomende kosten zijn dan voor uw rekening.

Fotoproducten zijn fragiel. Kiest u ervoor de bestelling te laten verzenden per post? Dan is de bestelling vanaf het moment van verzending voor uw risico. Wij zijn hiervoor nooit aansprakelijk.

Uw fotoreportage en uw foto’s zijn voor u persoonlijk gemaakt, daarom is teruggave van geld helaas in geen enkel geval mogelijk.

Cadeaubonnen
U kunt bij Little Luck fotografie een cadeaubon kopen. De cadeaubon is een bon vanaf € 25,- of een door u te bepalen bedrag.

De cadeaubon kan niet retour genomen worden en kan niet worden ingewisseld voor geld.

Je mag een cadeaubon schenken of verkopen aan een ander. Echter, de geldigheidsdatum blijft staan op de originele dag van afgifte.

Een Little Luck Fotografie cadeaubon is 1 jaar geldig na afgifte

U kunt de cadeaubon besteden aan een fotoshoot of nabestellingen.

De waarde van de cadeaubon wordt als korting verrekend op het totaalbedrag van de bestelling.

Een cadeaubon kan één keer gebruikt worden voor de volledige waarde. U ontvangt geen geld of tegoed retour indien uw bestelling een lagere waarde heeft dan de waarde van de cadeaubon.

Heeft u meer dan één cadeaubon? Dan mag u deze met elkaar combineren bij het plaatsen van uw bestelling.

Klachten, Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid
Klachten betreffende het geleverde werk dienen zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen tien werkdagen na levering van de foto’s schriftelijk aan de fotograaf te worden verteld. De fotograaf heeft het recht binnen redelijke termijn alsnog goed werk voor afgekeurd werk te leveren.

Het is in geen geval mogelijk om geld terug te eisen. Bij ontevredenheid zal er eventueel een nieuwe afspraak worden gemaakt om alsnog het gewenste doel te bereiken. Dit is uitsluitend mogelijk als er binnen 10 dagen een officiële klacht is ingediend.

Het is in geen geval mogelijk om (schade)claims te leggen op de fotograaf, in welke zin dan ook. Ook NIET bij schade aan spullen of personen!

U bent tijdens de fotoreportage zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor uzelf en uw eigendommen. Schade aan uzelf, uw eigendommen en aan anderen is in de breedste zin van het woord op geen enkele wijze te verhalen op de fotograaf.

Deelname aan een fotoreportage is volledig voor uw eigen risico.

Auteursrechten & Publicaties
Auteursrechten (en andere rechten die door de Nederlandse wet aan de fotograaf toegeschreven worden) van alle reportages blijven altijd in het bezit van Little Luck fotografie. Indien u foto’s wilt gebruiken voor publicatie, neem dan altijd vooraf contact met ons op.

Op geleverde foto’s rusten altijd de auteursrechten Little Luck fotografie. U koopt een digitale foto of afdruk, niet de rechten op de foto. Indien u een foto wil gebruiken of publiceren, moet u hiervoor altijd voorafgaande schriftelijke toestemming vragen.

Iedere toestemming voor publicatie is slechts rechtsgeldig via een schriftelijke overeenkomst met Little Luck fotografie (Licentie), deze moet u op ieder verzoek  kunnen tonen.

Iedere toegewezen recht op publicatie is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Ook digitale bestanden zijn auteursrechtelijk beschermd en dus uitsluitend voor uw eigen gebruik en niet voor publicatie (uitgezonderd social media gebruik.

Indien u beeldmateriaal van Little Luck fotografie wilt gebruiken voor publicaties van welke aard dan ook, neem dan vooraf contact op met Little Luck Fotografie. Er zal een passende vergoeding worden besproken.

Ieder gebruik van een fotografisch werk dat niet is overeengekomen wordt beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht van Little Luck fotografie. Bij inbreuk komt Little Luck fotografie een vergoeding toe ter hoogte van tenminste 3 maal de door Juliette fotografie gebruikelijk gehanteerde vergoeding voor een dergelijke vorm van gebruik met een minimum van € 300,-.

Onmacht
In alle gevallen van schade door afwezigheid van de fotograaf door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte), is de aansprakelijkheid van de fotograaf beperkt tot het terugbetalen van door de klant reeds aan fotograaf voldane bedragen of door het aanbieden van een van de vervangende fotografen Indien men kiest voor een terugbetaling zal deze binnen 10 werkdagen na de bruiloft geschieden. Fotograaf zal indien gewenst door bruidspaar proberen binnen zijn/haar netwerk een vervangende fotograaf te regelen voor de huwelijksdag echter kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Alle verdere afhandelingen, zoals het ontwikkelen van de foto’s en maken van het album zullen worden afgehandeld door de geboekte fotograaf.

Bij diefstal of plotseling (onverwachts) technisch falen van apparatuur gedurende de uitvoering van de opdracht, waaronder maar niet beperkt tot het verliezen of falen van computers, camera(s), geheugenkaarten of ongeval zal de opdracht voor zover mogelijk is naar beste kunnen worden uitgevoerd en/of bewerkt. Bruidspaar kan fotograaf voor dergelijke onvoorzienbare omstandigheden niet in gebreken stellen, noch vragen of eisen om vergoeding of schadeloosstelling.

Technische problemen
Little Luck Fotografie zal alle redelijke maatregelen treffen om de risico’s op technische problemen zoveel mogelijk te beperken en werkt met de professionele apparatuur van Canon met twee camera’s en diverse lenzen in het hoogwaardig segment. Er is dus altijd een back up aanwezig van apparatuur. 

Little Luck Fotografie is niet aansprakelijk voor het niet leveren van alle fotomateriaal, bijvoorbeeld door het ontbreken van een file, of een mislukte opname. 

Bij technische problemen is Fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade en/of gemaakte kosten. In geval van overmacht, bijvoorbeeld bij externe oorzaken zoals brand, diefstal of een defecte geheugenkaart is iedere aansprakelijkheid van Fotograaf uitgesloten.

Bewaren bestanden
De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back up van de aangeleverde bestanden. Bestanden worden minstens vijf jaar bewaard vanaf het moment van versturen van de foto’s maar het is aan te raden om zelf een aantal kopieën te maken als back up! Wij zijn niet aansprakelijk voor het verlies van beelden. Zorg dat u de bestanden goed opslaat, niet alleen op een telefoon! Deze verkleinen de kwaliteit van de foto’s waardoor je ze niet goed kunt afdrukken.

Niet gebruikt materiaal is in een later stadium niet opvraagbaar of opeisbaar.

Nabestellingen kunnen worden gedaan tot een half jaar na de opdracht. Deze worden uiterlijk een maand na betaling geleverd. De indeling van albums wordt bepaald door Little Luck Fotografie, tenzij anders overeengekomen. Schade aan producten moet binnen 24 uur na ontvangst kenbaar gemaakt te worden. Hierna vervalt recht op een nieuw product. Bestelde producten kunnen niet worden geretourneerd. U kunt zich niet beroepen op het beroepingsrecht aangezien het om maatproducten gaat. Verzendschade is op risico van de klant.

Fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm welke is geoptimaliseerd voor een minimaal kleurverschil bij het drukken van fotoafdrukken. Het is mogelijk dat de klant op zijn/haar beeldscherm de kleuren anders ervaart.

Fotograaf is niet aansprakelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant.

Klant heeft bij afwijkende kleurweergave ten opzichten van zijn/haar eigen beeldscherm geen recht op een nieuw product, terugstorten van de betaling of een andere vergoeding.

Indien klant zelf producten besteld van de door fotograaf aangeleverde beelden is de fotograaf niet verantwoordelijk voor dit eindproduct.

Auteursrecht foto’s
Het auteursrecht van de foto berust ten alle tijden bij de fotograaf.

Het is niet toegestaan foto’s van fotograaf, in welke vorm dan ook, aan te passen en deze op internet te plaatsen, de aangeleverde foto’s van het blog met watermerk mogen wel gedeeld worden op Social media.

Bij het leveren van de foto’s heeft de particuliere klant recht tot reproductie voor eigen gebruik.

Het is de klant niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media of op internet, tenzij hiervoor een licentie is afgegeven, Deze licentie voorwaarden staan vermeld in de offerte en op de betreffende licentiefactuur.

Het is niet toegestaan foto’s in te sturen naar fotowedstrijden zonder nadrukkelijke toestemming van de fotograaf.

De klant geeft de fotograaf toestemming voor het gebruik van de gemaakte foto’s voor promotie doeleinden. Zoals, maar niet beperkt tot; blog, portfolio, social media, flyers, exposities, wedstrijden. De klant kan schriftelijk of per email vóór de fotoshoot aangeven hier bezwaar tegen te maken. De fotograaf zal dan de foto’s niet gebruiken.

Indien klant zelf producten besteld van de door fotograaf aangeleverde beelden is de fotograaf niet verantwoordelijk voor dit eindproduct.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de fotograaf.